Topic outline

 • General

  • En cirkulær forsyningskæde uden problematisk kemi   Vi kan hjælpe jeres virksomhed et skridt videre mod en cirkulære økonomi.

   DHI har udviklet en ydelse, som består af en vejledning i form af åbne læringsmoduler, hvor vi præsenterer forslag til, hvordan I kan arbejde med jeres forsyningskæde. I finder også links til prototyper af nyttige værktøjer og information om relevant lovgivning.  

   I vores beskrivelse af, hvordan man kan arbejde med forsyningskæden, har vi især ladet os inspirere af SCOR-modellen fra APICS - SCC og et samarbejde med lektor Carsten Dittrich fra Syddansk Universitet i perioden 2017-2018. Carsten Dittrich er også autoriseret APICS SCC ICP, SCOR® Master Instruktør. 

   I denne udgave af læringsmodulet har vi fokus på materialer anvendt i emballage, men vi leverer også ydelser og værktøjer til andre anvendelser. I er meget velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål til modulerne på denne side eller vil høre mere om vores serviceydelser, der kan understøtte en cirkulær økonomi.    

   Se mere i de fire moduler:


   Margrethe Winther-Nielsen
   Tlf.: +45 4516 9320
   mwn@dhigroup.com
    


  • SCOR og den cirkulære forsyningskæde

   Dette modul giver dig en introduktion til den international anerkendte forsyningskædemodel "Supply Chain Operation Reference" (SCOR). Det forklarer også forskellene mellem den traditionelle, den bæredygtige og den cirkulære forsyningskæde og præsenterer indikatorer for en cirkulær økonomi.

   Udviklingen af SCOR-modellen blev påbegyndt i 1996, hvor modellen blev forankret i non-profit organisationen Supply Chain Council (SCC). SCOR bliver i dag administreret af American Production and Inventory Control Society (APICS), som jævnligt opdaterer den omfangsrige manual til SCOR-modellen, tilbyder træningskurser, netværk og meget mere. Beskrivelserne af SCOR i dette modul er baseret på den 12th udgave af manualen fra 2018.  

   Book: 1
  • Mål i forsyningskæden for uønsket kemi

   I dette modul finder du forslag til formulering af mål for forsyningskæden med henblik på at minimere indholdet af problematiske stoffer i materialestrømmen. 


   Det er af stor betydning, at de enkelte led i forsyningskæden arbejder sammen om at udfase og begrænse problematiske stoffer fra materialestrømmen. Anvendelse af en internationalt anerkendt forsyningskædemodel som den, der er beskrevet i modulet "SCOR og den cirkulære forsyningskæde", vil smidiggøre dette arbejde.

   • I e-dokumentet "SCOR og problematiske stoffer i forsyningskæden" kan du se, hvordan farlige stoffer er håndteret i den nuværende udgave af SCOR (12. udgave fra 2018).
   • E-bogen "Mål for problematiske stoffer i produkter og materialer" indeholder forslag til mål for problematiske kemiske stoffer, som I vil kunne benytte i jeres forsyningskæde. Den beskriver også, hvordan målene vil kunne integreres i den eksisterende SCOR-model. Samtidig indeholder bogen link til værktøjer, der kan understøtte jeres arbejde med at styre uden om de problematiske stoffer. Vi har primært fokus på emballager, men mål og metoder kan også bruges til andre produkter, ligesom målene vil kunne integreres i andre forsyningskædemodeller end SCOR.

   Page: 1Book: 1
  • Frivillige standarder og certificeringer

   Frivillige standarder og certificeringer kan være med til at fremme udfasningen af problematiske stoffer fra materialestrømmen. Vi sætter her fokus på miljømærker, der indeholder krav til problematiske stoffer og giver forslag til mål i SCOR-modellen i forhold til disse miljømærker. 

   Et stadigt større antal miljømærker stiller krav til indholdet af problematiske stoffer i emballage. En virksomhed, der sætter sig som mål at øge andelen af produkter, der kan opfylde disse krav, vil derfor medvirke til at fremme en cirkulær økonomi.

   Modulet indeholder:

   • Forslag til mål for produkter / materialer om opfyldelse af krav til miljømærker 
   • En database i Excel over miljømærker, der indeholder krav til problematiske stoffer i emballage  

    

   Page: 1File: 1
  • Lovkrav

   SCOR inkluderer også mål i forhold til lovgivning. Det drejer sig blandt andet om import- og eksportlovgivning samt lovgivning om farlige kemikalier. Da vi i modulet her har et særligt fokus på emballager og deres indholdstoffer, har vi samlet de forskellige lovkrav til emballager i en overskuelig guide.

   SCOR-manualen omtaler flere typer af regulatorisk og frivillig compliance. Du kan finde udvalgte eksempler i e-dokumentet: "SCOR og lovkrav".

   Lovgivningens krav til indholdstoffer i emballager afhænger af, hvad emballagen skal bruges til. Vi har udviklet en guide, der kan hjælpe dig med at finde frem til den lovgivning, der er relevant for netop jeres virksomhed. 

   Page: 1URL: 1